Array

Vezi cei mai mari 6 meteoriți găsiți pe planetă

- Advertisement -

Milioane de bucăți individuale de deșeuri spațiale lovesc Pământul în fiecare zi. Majoritatea sunt doar un pic mai mult decât particule de praf, cu toate acestea, ocazional întâlnim ceva grav. Iată 6 dintre cele mai mari bucăți de piatră intergalactică găsite pe suprafața Pământului:

6 – Willamette

Cu 7,8 metri pătrați și 15,5 tone, Willamette este cel mai mare meteorit găsit din SUA, compus din 91% fier și 7,62% nichel, fără a-și păstra craterul după ce a afectat locația sa inițială în Oregon.

- Advertisement -

5 – Mbozi

Mbozi a fost cândva o piatră sacră pentru oamenii din Tanzania, care îl numesc Kimondo.

Nu au fost găsite cratere, ceea ce înseamnă că probabil s-a derulat când a lovit suprafața Pământului.

Mbozi a fost parțial îngropat când a fost descoperit pentru prima dată, așa că oamenii au săpat în jurul dealului, lăsând un stâlp de pământ dedesubt, care a fost apoi transformat într-un suport.

4 – Bacubirito

- Advertisement -

Meteoritul Bacubirito a fost găsit în 1863 în satul Ranchito, lângă orașul Sinaloa de Leyva. El a fost trimis de The Interocean din Chicago în America Centrală și de Sud și a fost săpat cu ajutorul oamenilor din regiune.

Este un meteorit de fier care cântărește aproximativ 20 de tone și măsoară 4,25 metri lungime, 2 metri lățime și 1,75 metri înălțime. În prezent este expus la Centrul Științific Sinaloa.

3 – Cape York

Meteoritul Cape York, sau meteoritul Agpalilik, a fost descoperit în 1993 în Groenlanda și cântărește aproximativ 20 de tone. În prezent este expus la Muzeul Geologic al Universității din Copenhaga, Danemarca.

2 – El Chaco

- Advertisement -

Un grup de meteoriți numiți Campo del Cielo sunt responsabili pentru câmpul de 60 de pătrați cu același nume din Argentina.

Unul dintre fragmente, El Chaco, este al doilea meteorit cel mai greu găsit pe Pământ, cu o greutate de 37 de tone.

Acesta a fost descoperit în 1969, la 5 metri sub pământ, printr-un detector de metale, chiar dacă craterele din jur erau deja bine cunoscute de localnici.

1 – Hoba

Meteoritul Hoba este aproape de două ori mai mare decât al doilea, cu 60 de tone. Aceasta îi conferă titlul de „cea mai mare bucată de fier spațial de pe suprafața Pământului” la 6,5 ​​metri pătrați.

Se crede că a căzut cu aproximativ 80.000 de ani în urmă, și de atunci nu a fost niciodată mișcat din cauza mega dimensiunii sale.