Array

9 dintre cele mai ciudate diete pe care le urmează oamenii

- Advertisement -

1. Dieta Frumoasei Adormite

Dieta se bazează pe o idee că atunci când o persoană doarme, nu mănâncă. Susținătorii acestei diete folosesc sedative pentru a dormi în timpul zilei pentru a evita consumul de alimente. Una dintre celebrele persoane care încerca această dietă a fost Elvis Presley : pentru o perioadă de câteva zile a intrat în comă indusă medical, în încercarea de a slăbi.

Printre pericolele acestei diete se numara si dependența de medicamente și un risc crescut de boli de inima si diabet.

- Advertisement -

2. Dieta cu țigări

Dieta cu țigări a rezultat din campania de publicitate de țigări Lucky Strike în 1920 cu sloganul „inlocuieste o prajitura cu o tigara“ Într-adevăr, nicotina din țigări poate ajuta la suprimarea poftei de mâncare, cu toate acestea, s-a demonstrat că fumatul crește riscul de diabet, atac de cord și cancer pulmonar.

3. Dieta Hallelujah

Dieta Hallelujah pledează să mănânci în principal mâncarea și legumele crude menționate în Biblie pentru a vă curăța corpul de toxine. Această dietă are mulți susținători, dar, în același timp, este destul de extremă , dezechilibrată și interzice consumul de produse de origine animală și alimente procesate.

- Advertisement -

4. Dieta cu viermi

Această tendință de dietă dezgustătoare a început în era victoriană, când femeile au ajuns la metode extreme, în încercarea de a se încadra în standardele de frumusețe. În secolul XX, celebra cântăreața de operă Maria Callas se zvonea că ar fi înghițit tenii pentru a pierde în greutate. Cu toate acestea, ar putea fi doar o legendă urbană . Persoanele care încearcă să slăbească cu această dietă ar înghiți de fapt o pastilă care conține ouă de tenii. Odată cu pierderea în greutate, ai putea avea diaree, greață și febră.

5. Dieta cu bile de bumbac

În 2013 , videoclipurile au început să apară pe YouTube în care tinerii înghițeau bile de bumbac cufundate în suc. Ideea din spatele acestei tendințe a fost că bilele de bumbac te vor umple, astfel încât să le poți mânca în loc de masă. Cu toate acestea, cei care au uitat că cele mai multe bile de bumbac nu sunt confecționate din bumbac, conțin o mulțime de substanțe chimice și pot obstrucționa cu ușurință tractul intestinal.

6. Dieta cu oțet

- Advertisement -

Persoanele celebre din secolul al XIX-lea erau la fel de obsedate de diete, precum sunt celebritățile moderne. Poetul din secolul al XIX-lea, George Gordon Byron, a început dieta, în timp ce era la facultate și trăia pe biscuiți, sifon și cartofi cu oțet. Dieta lui nu s-a schimbat prea mult odată cu vârsta și a inclus o felie subțire de pâine pentru micul dejun și o salată ușoară pentru cină. A inghitit mai multe linguri de oțet pentru a-și suprima pofta de mâncare înainte de fiecare masă.

Rețineți că prea mult oțet poate fi dăunător sănătății dvs.: duce la eroziunea smalțului pe dinți, arsuri în gât și probleme digestive.

7. Dieta Andy Warhol

În cartea sa The Philosophy of Andy Warhol , artistul și-a împărtășit sfatul de dietă. El a recunoscut că de fiecare dată când a mers la un restaurant, a comandat mâncare care nu i-a plăcut . La sfârșitul cinei, a împachetat aproape toata farfuria de mancare și a lăsat-o pe străzi pentru ca persoanele fără adăpost să se bucure.

8. Dieta cu prajituri

Dieta a fost creata de Dr. Sanford Siegal în 1975. Cheia acestei diete consta in a mananca sase prajituri speciale pe zi în loc de micul dejun și masa de prânz, și apoi o cină sănătoasă , controlând aportul de calorii. Prajiturile sunt facute din ovaz, fructe si aminoacizi si au diferite arome. Unii nutriționiști nu sunt siguri dacă această dietă restrictivă este suficient de echilibrată sau este bună pentru sănătatea ta.

9. Plasturi pe limbă

Plasturele de limbă a fost inventat de chirurgul plastic Dr. Chugay . Aceasta implică coaserea unui plasture pe limbă cu o serie de cusături. Ca urmare a acestei operațiuni , consumul de alimente solide devine atât de dureros încât oamenii nu au altă opțiune decât să treacă la o dietă cu lichide. Pacienții poartă plasturele timp de o lună, după care au o altă operație pentru a o elimina.