Array

10 semne care ne indica cand cineva face întotdeauna pe victima si ne manipuleaza

- Advertisement -

O persoană care face pe victima exprimă, de obicei, multă negativitate și crede că problemele lor sunt cauzate de altcineva decât de ei înșiși. Sunt siguri că propriile acțiuni nu au nimic de-a face cu rezolvarea problemelor lor, așa că se simt mereu total neputincioși.

In acest articol va prezentam mai multe semne care ne indica cand cineva face întotdeauna pe victima.

. Le pare rău pentru ei înșiși.

- Advertisement -

Lumea este crudă și sunt mult prea slabi pentru a schimba ceva. Aceasta este ceea ce cred aceste persoane despre ele însele și încearcă sa ii faca te toti sa creada la fel. Adevaraul este ca nu toata lumea este prietenoasa dar trebuie sa inveti sa te descurci.

Ei manipulează.

Le place să acționeze neputincios pentru a-ți câștiga compasiunea și pentru a-ți obține simpatia și sprijinul. Acest lucru ii va permite victimei să se joace cu sentimentele tale și să te manipuleze. De asemenea, te pot face să te simți vinovat pentru orice le-ai făcut vreodată. În final, o fac doar pentru a câștiga mai multă atenție și pentru a-i face pe oameni să-i asculte.

Sunt ca niște vampiri emoționali.

Aceste persoane creează o imagine a unei persoane nevoiașe, refuză să-și asume responsabilitatea pentru orice și, în final, depind exclusiv de oamenii din jurul lor. După ce vei fi alături de ele pentru perioade îndelungate de timp, vei simți că răbdarea, energia și emoțiile îți sunt luate.

- Advertisement -

propria lor viață este în așteptare.

Deoarece victimele sunt de obicei sigure de neputința lor, nu încearcă să faca ceva cu propria viata. Practic, devin blocați într-o perioadă din viața lor. Și pentru a înrăutăți, vor avea întotdeauna încă 100 de motive pentru care s-a întâmplat acest lucru și oricare dintre încercările dvs. de a-i ajuta vor fi închise de la început.

creează bariere

Nu le place să asculte nimic din ceea ce spuneți despre comportamentul sau atitudinea lor și nu le place să facă față faptului că sunt toxici. Dacă se întâmplă acest lucru, ei vor alege să oprească orice comunicare. Această mentalitate excesivă și irațională creează mult haos în relațiile cu oamenii și, din păcate, nu își vor vedea întotdeauna propriile greșeli.

Au probleme cu încrederea în oameni.

Acesta este rezultatul unei probleme psihologice profunde la cineva care face pe victima – ei nu au încredere în sine și nu cred în ei înșiși. Iși proiectează emoțiile pe restul lumii și cred cu adevărat că ceilalți oameni sunt la fel ca ei: de încredere. Nu există nicio garanție că cineva îi poate convinge altfel.

Nu pot înceta să se compară cu ceilalți.

- Advertisement -

Deoarece le lipsește încrederea în sine, nu pot înceta să se gândească dacă sunt mai buni sau mai răi decât alte persoane. De obicei, se vor compara cu ceilalți într-un mod negativ. Această autocritică este dăunătoare atât victimelor, cât și oamenilor din jurul lor, deoarece vor încerca să se agațe de ele pentru a-și câștiga compasiunea. Dar realitatea este că niciunul dintre noi nu este perfect.

Sunt nemulțumiți de viața lor.

Indiferent de lucrurile pozitive care se întâmplă în viața lor, victimele nu o vor lua în serios și nu vor fi niciodată fericite. Practic, vor participa la plângeri fără sfârșit într-un ciclu vicios.

provoacă cu ușurință certuri

Persoanele cu opinii, critici sau cele care nu sunt de acord cu cei care fac pe victimele sunt considerate in mod automat periculoase. Astfel „victimele” incep imediat o cearta pentru a se asigura ca nimeni nu le sta in fata.

Nu își asumă responsabilitata

Întotdeauna este problema altcuiva. Victimele au întotdeauna alte persoane de vină pentru propriile eșecuri și probleme. Nu sunt suficient de siguri cu privire la nimic și se tem să nu-și asume responsabilitatea pentru acțiunile lor și ar prefera să le pună pe altcineva.