Array

10 mistere ascunse în spatele picturilor celebre

- Advertisement -

Arta nu este doar o sursă de inspirație, ci și un mare mister. Artiștii adaugă deseori detalii ciudate la picturile lor sau lasă mesaje pe care nu le puteți observa la prima vedere.

Nu doar odata am auzit ca pictorii celebri au lasat mesaje asunce in operele lor pe care sperau ca generatiile care o sa vina o sa reuseasca sa le descifreze si astfel secretele lor sa ajunga la toata lumea. Noi astazi va prezentam in acest articol 10 mistere care se ascund in picturile celebre si despre care nu toata lumea vorbeste si despre care foarte putina lume stie.

Cu totii ne-am dori sa stim tot si sa avem acest la orice informatie am vrea insa acest lucru este aproape imposibil. Insa se pare ca sunt oameni care stiu sa vada unele lucruri din alta perspectiva si sa inteleaga ce se ascunde in unele lucruri, iar spre norocul nostru acestia au facut aceste secrete publice.

Urechea gresita

- Advertisement -

Autoportretul lui Vincent van Gogh cu urechea bandajată descrie artistul cu o ureche dreaptă rănita. În realitate, și-a tăiat urechea stângă. Discrepanța se explică prin faptul că van Gogh a folosit o oglindă pentru a crea imaginea lui însuși .

Pictura sub pictura

Dacă te uiți atent la  The Old Guitarist de către Pablo Picasso, poți vedea o siluetă de sex feminin în spatele capului omului. După ce a preluat imagini infraroșii și raze X ale picturii, cercetătorii de la Institutul de Artă din Chicago au descoperit câteva alte forme ascunse dedesubt. Cel mai probabil, artistul nu avea suficienți bani pentru a cumpăra noi pânze și a trebuit să picteze peste cele vechi.

Night Watch este stabilit în timpul zilei

În timpul restaurării companiei Rembrandt, The Shooting Company din 1947, Frans Banning Cocq și Willem van Ruytenburch (mai cunoscut sub numele de  The Watch Watch ), a fost curățat de un strat gros de funingine. După aceea, a devenit evident că scena portretizată în tablou are loc nu pe timp de noapte, ci în lumina zilei.

Codul anatomic al Capelei Sixtine

- Advertisement -

O imagine a creierului uman este descoperită nu numai în  Crearea lui Adam de către Michelangelo, ci și într-o altă incapere a Capelei Sixtine: Separarea Luminii și Întunericului . Uitați-vă la gâtul lui Dumnezeu: dacă îl suprapuneți pe o fotografie a creierului uman așa cum este văzut de jos, veți obține o suprapunere perfectă a liniilor.

Simbolul puterii

Figurile lui David și Goliat într-o altă pictura a Capelei Sixtine creată de Michelangelo formează gimelul de litere ebraice , care simbolizează puterea în tradiția mistică a Kabbalahului.

Squintul lui Rembrandt

Margaret Livingstone și Bevil Conway au studiat autoportretele lui Rembrandt și au demonstrat că pictorul a suferit de stereoblindență . Această particularitate la făcut pe pictor să perceapă lumea puțin diferit: a văzut realitatea în 2D în loc de 3D . Cu toate acestea, este posibil ca stereoblindența să-l ajute pe Rembrandt să-și creeze capodoperele nemuritoare.

Răzbunarea iubitorilor

Una dintre cele mai faimoase picturi ale lui Gustav Klimt îl reprezintă pe Adele Bloch-Bauer. A fost comandată de soțul ei, baronul de zahăr Ferdinand Bloch-Bauer. El a aflat că Adele și Klimt au avut o aventură și au crezut că, după sute de schițe, pictorul va incespe sa isi urască amanta . Activitatea de rutină a făcut cu adevărat sentimentele între ea și artist să se răcească.

Predicția sfârșitului lumii

- Advertisement -

Cercetătorul italian Sabrina Sforza Galitzia a propus o interpretare neobișnuită a Cina cea de taină alui Leonardo da Vinci . Ea este sigură că în pictura sa artistul a lăsat o prezicere a sfârșitului lumii, care se va întâmpla la 21 martie 4006. Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorul a descifrat codul matematic și astrologic al picturii.

Acesta nu este singurul mister al  Cinei Tainte . Mâinile lui Hristos și ale apostolilor, împreună cu pâinile de pâine de pe masă, formează ceva ce putea fi citit ca o notație muzicală. La testare, sună ca o melodie scurtă.

Lumea în galben

Aproape toate picturile lui Vincent van Gogh prezintă un galben dominant. Profesorul Paul Wolf explică acest lucru ca efect secundar al unui remediu pentru epilepsie care schimbă percepția culorii. Lumea artistului ar putea să arate cu adevărat modul în care îl vedem în pânzele sale.

Mozart și masonii

Există  dovezi solide că Wolfgang Amadeus Mozart a fost un mason. Chiar și în portretul său de copil de Pietro Antonio Lorenzoni, putem vedea un simbol masonic: o mână ascunsă care indică un rang ierarhic în societatea secretă.

Bonus: Mona Lisa fără dinți

Dentistul și expertul în artă Joseph Borkowski au studiat cu atenție pictura lui Leonardo da Vinci și pretinde că au dezvăluit secretul din spatele zâmbetului lui La Gioconda . El crede că și-a pierdut dinții din față și asta ia influențat expresia facială.